Karmelizowany karp w towarzystwie makaronu naleśnikowego z grzybami i sosem winno piernikowym - to danie uznane zostało za najlepsze w Międzypowiatowym Konkursie Kulinarnym pt. "Potrawa wigilijna i bożonarodzeniowa". Odbył się 3. raz w Zespole Szkół Rolniczych Centrum Kształcenia Ustawicznego w Wojsławicach. Świąteczne dania przygotowane zostały przez 12 drużyn z 6. szkół w województwie łódzkim.
Zwycięskie danie przygotowane zostało przez Kamilę Pluskwę i Szymona Kubiaka reprezentujących gospodarzy zmagań. Miejsce drugie przypadło Magdalenie Godziemskiej i Barbarze Krzaczyńskiej z Zespołu Szkół Ponadgimnazjalnych nr 4 w Piotrkowie Trybunalskim. W konkursie zaprezentowały roladki z kaszą i grzybami. Trzecią nagrodę zdobyły Paulina Sowała i Natalia Zalewska z Zespołu Szkół Rolniczych w Sędziejowicach. Jurorzy docenili ugotowane przez nie udka kaczki w sosie brzoskwiniowo miodowym.
Strefa Biznesu: Rolnicy zapowiadają kolejne protesty, w nowej formie
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?