Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Konkurs "Tradycyjne Produkty - Nowoczesna Kuchnia Polska". ZSRCKU w finale

GB
Uczniowie z Kościelca w finale konkursu kulinarnego
Uczniowie z Kościelca w finale konkursu kulinarnego
Uczniowie Technikum Żywienia i Gospodarstwa Domowego ZSRCKU w Kościelcu powalczą w finale konkursu kulinarnego "Tradycyjne Produkty – Nowoczesna Kuchnia Polska”. W tegorocznej edycji rywalizuje dziesięć szkół z siedmiu województw.

Kościelec reprezentować będą Sebastian Dzierzgwa i Konrad Dzikowski wraz z opiekunem Katarzyną Hryciuk.

Młodzi kucharze najpierw uczestniczyli w dwudniowych warsztatach, podczas których przygotowali propozycje dań konkursowych. Na podstawie nadesłanych przepisów jury wyłoniło dziesięć najlepszych zespołów.

W finale uczestnicy konkursu będą musieli stworzyć nowoczesne dania: przystawkę, danie główne oraz deser, przy użyciu tradycyjnych produktów regionalnych.

W propozycji uczniów z Kościelca znajdą się złociste pierożki z nadzieniem z wątróbki, z sosem serowym i
karmelizowanymi owocami lasu, policzki wołowe na topinamburowym puree z sosem żurkowym oraz jesienną konfiturą z jarzębiny a także miodowe ciastko z lukrem limonkowo-kminkowym, sosem malinowym, miętowym pudrem oraz z maślankowym miodem.

Finał konkursu odbędzie się w dniach 15-16 grudnia w Warszawie. Trzymamy kciuki!

Kolo.naszemiasto.pl Dołącz do naszej społeczności na Facebooku!

od 12 lat
Wideo

Wybory samorządowe 2024 - II tura

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera

Materiał oryginalny: Konkurs "Tradycyjne Produkty - Nowoczesna Kuchnia Polska". ZSRCKU w finale - Koło Nasze Miasto

Wróć na kolo.naszemiasto.pl Nasze Miasto