W finale, jaki zaplanowano na 29 listopada w Warszawie ZSRCKU Wojsławice będą reprezentowali uczniowie II klasy technikum w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych: Kamila Pluskwa, Dorota Piecyk i Szymon Kubiak. Ich zadanie będzie polegało na wykonaniu: 4 porcji zakąsek gorących i 4 porcji dania głównego według zasad przewidzianych w regulaminie Konkursu Kulinarnego – to zadanie należy do Kamili i Doroty, a także na
rozwiązaniu teoretycznego testu wiedzy zawodowej, nakryciu stołu (klasyczne oraz improstyl), oraz przeprowadzenie flambirowania, zgodnie z zasadami przewidzianymi w Konkursie Kelnerskim – to zadanie dla Szymona.
Potrawy, które przygotowali na konkurs to roladki z pstrąga na warzywnej pierzynce podane z sosem holenderskim oraz soczysta pierś indycza faszerowana serem, śliwką i morelą, serwowana z siankiem z buraków i sosem winogronowym.
Konkurs Kulinarny organizowany jest m.in. pod patronatem Ogólnopolskiego Stowarzyszenia Szefów Kuchni i Cukierni . Więcej można o nim przeczytać tutaj: V Ogólnopolski Konkurs Gastronomiczny
9 ulubionych miejsc kleszczy w ciele
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?