Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Wojsławice: Uczniowie ZRSCKU podsumowali staż w Rzymie [zdjęcia]

jj
Uczniowie ZSRCKU Wojsławice podsumowali staż w Rzymie. Praktyki w ramach unijnego projektu mieli podczas wakacji. Teraz otrzymali certyfikaty.

Uczniowie wojsławickiej szkoły w ramach projektu ,,Sekrety kuchni włoskiej" pracowali w rzymskich lokalach i poznawali obyczaje oraz kulturę nie tylko Wiecznego Miasta, ale także innych zakątków Włoch. O projekcie można przeczytać tutaj: Uczniowie z Wojsławic w Rzymie - zdjęcia.

We wtorek uczniowie po raz kolejny wrócili wspomnieniami do wakacyjnych praktyk. Zaprezentowali film i zdjęcia, a także dzielili się wrażeniami. Niemal wszyscy mówili, że najbardziej w pamięci utkwią im włoskie pasty...
Kamila, której przyszło pracować w kuchni wegetariańskiej wspominała... szpinak przyrządzany na wiele sposobów. Natalia pokochała owoce morza, a Andrzej wspominał spagetti na mnóstwo sposobów.

Ważnym momentem było otrzymanie certyfikatów potwierdzających nabyte podczas praktyk umiejętności, w tym Europass Mobility, który uznawany jest w całej Unii Europejskiej.

ZSRCKU Wojsławice pozyskała na projekt dofinansowanie z unijnych funduszy. Wartość projektu „Sekrety kuchni włoskiej” to niemal 62 tys.euro, czyli ponad 250 tys. zł. Koordynator projektu Piotr Bendkowski dodaje, ze oprócz umiejętności typowo praktycznych, istotnym elementem była praktyczna nauka języków: włoskiego i angielskiego.

od 7 lat
Wideo

Jakie są wczesne objawy boreliozy?

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na zdunskawola.naszemiasto.pl Nasze Miasto