Spotkanie z dyplomowaną dietetyczką, absolwentką Uniwersytetu Medycznego w Łodzi, Aleksandrą Krasowiak - Staszczyk przebiegło pod hasłem „Dieta w chorobach tarczycy”. Po obejrzeniu i wysłuchaniu prezentacji multimedialnej, pani Aleksandra opowiedziała na czym polega praca tarczycy, jak samodzielnie rozpoznać symptomy zaburzeń jej funkcjonowania oraz jakie badania diagnostyczne wykonać. Wspomniała, iż badania oraz leczenie powinno się odbywać pod kontrolą lekarza specjalisty. Omówiła również diety przywracające sprawność układowi immunologicznemu eliminujące objawy, a jednocześnie chroniące organizm przed kolejnymi zaburzeniami i problemami zdrowotnymi.
W trakcie spotkania uczestnicy otrzymali materiały edukacyjne i przykładowe jadłospisy.
Co to jest zapalenie gardła i migdałków?
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?