Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Aparthotel „Termy Uniejów" otwarty. Jak wygląda obiekt? Co oferuje? (zdjęcia)

Redakcja
Uniejów wzbogacił się o nowoczesny kompleks hotelowo-konferencyjny Aparthotel „Termy Uniejów". Obiekt wybudowany za kilkadziesiąt milionów złotych, który wzbogacił ofertę prężnie rozwijającego się miasta-uzdrowiska, powstał w pobliżu basenów termalnych. W zamiarze inicjatorów służyć ma jako doskonałe miejsce do organizacji spotkań biznesowych, konferencji, szkoleń oraz wyjazdów integracyjnych.

- Baza hotelowa Uniejowa znacząco poprawia się z roku na rok. Jednak dotąd brakowało nam naprawdę dużego obiektu konferencyjno-hotelowego, który mógłby pomieścić w jednym miejscu nawet 400 gości – _uzasadnia prezes Term Uniejów Marcin Pamfil. - To było przeszkodą, by do Uniejowa przyjeżdżały duże grupy. Teraz to się zmienia! Na powierzchni 1,5 ha, w najlepszej lokalizacji, powstał obiekt w standardzie czterogwiazdkowego hotelu wraz z centrum konferencyjnym o powierzchni 745 metrów kwadratowych – dodaje.
Nowy kompleks – jak uzupełnia Edyta Majewska, dyrektor generalna Aparthotelu „Termy Uniejów” - składa się z dwóch pięciokondygnacyjnych budynków, gdzie na gości czekają 172 apartamenty. W budynku „B” mieści się część rekreacyjna z basenem, odprężającą strefę SPA z sauną i fitness. W drugim obiekcie mieści się pięć nowoczesnych, w pełni wyposażonych sal konferencyjnych mogących pomieścić 400 osób oraz klimatyczna restauracja na blisko 200 osób. - Dzięki temu obiekt doskonale sprawdzi się podczas wszelkich wydarzeń służbowych, spotkań biznesowych, przyjęć okazjonalnych, a także imprez integracyjnych.
W hotelu znalazła się również autorska restauracja „AQUA Restaurant”. Szef kuchni Jan Nawrocki, który sam tworzy prawdziwie unikatowe potrawy opierające się na tradycji regionu, ma za sobą niejedno doświadczenie. Co skusiło go do związania się z Uniejowem i stworzenia hotelowej kuchni od podstaw? _– Na pewno fakt, że dano mi wolną rękę. Sam mogę wypracować swoją markę, od organizacji kuchni przez logo i nazwę restauracji po menu. Liczą się także możliwości obiektu i samego Uniejowa –
przekonuje Jan Nawrocki podkreślając, że filarami jego kuchni to regionalne składniki jak warzywa, przetwory czy soki i aranżacja potraw przy pomocy technik rodem z kuchni francuskiej. – Chciałem stworzyć coś, czego w całej okolicy jeszcze nie ma.
Budowa nowoczesnego i funkcjonalnego kompleksu trwała niespełna 2 lata i pochłonęła 65 mln zł. Aż 85 proc. kosztów pokryli drobni inwestorzy, którzy zdecydowali się zainwestować swoje pieniądze w obiekt. Gwarantowana przez inwestora minimalna stopa zwrotu wynosi 7,5 proc.

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Krokusy w Tatrach. W tym roku bardzo szybko

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na sieradz.naszemiasto.pl Nasze Miasto