8 z 13
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
![Wlej na patelnię wodę, resztę sosu teriyaki, dodaj sól,...](https://d-art.ppstatic.pl/kadry/k/r/fd/c4/64a3da9a736b9_o_large.jpg)
fot. Katarzyna Puczyńska
Błyskawiczny kurczak teriyaki z fasolką szparagową. Wypróbuj przepis na szybki obiad na lato z nutą orientu. Poczuj wyjątkowy smak umami
Kurczak teriyaki z fasolką szparagową. Krok 6
Wlej na patelnię wodę, resztę sosu teriyaki, dodaj sól, chili i wymieszaj. Przykryj patelnię i duś około 10 minut. Jeśli po tym czasie danie wyda ci się za bardzo płynne, to dodaj 1 łyżeczkę mąki ziemniaczanej lub kukurydzianej, wymieszaj i pogotuj jeszcze 2 minuty.