Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Browar Staropolski zdobył wór medali na prestiżowych "Chmielakach Krasnostawskich" ZDJĘCIA

OPRAC.: jj
mat. Browaru Staropolskiego
Browar Staropolski ze Zduńskiej Woli zdobył aż osiem medali za swoje produkty na najbardziej prestiżowym ogólnopolskim Święcie Chmielarzy i Piwowarów „Chmielakach Krasnostawskich 2020”.

Browar Staropolski, tak jak i w poprzednich latach, stanął na podium i uzyskał, aż 8 medali na najbardziej prestiżowym ogólnopolskim Święcie Chmielarzy i Piwowarów „Chmielakach Krasnostawskich 2020”.
- Od 2016 roku, od kiedy bierzemy udział w powyższym wydarzeniu zdobyliśmy już 40 medali, które są potwierdzeniem najwyższej jakości naszych produktów - informuje Dagmara Ignaczak-Janek, starszy specjalista ds. marketingu Browwaru Staropolskiego.

W tym roku miała odbyć się 50 – Jubileuszowa edycja wydarzenia „Chmielaków Krasnostawskich”, jednak zgodnie z zaleceniami Światowej Organizacji Zdrowia, uroczyste obchody tego wydarzenia zostały przełożone na kolejny rok. Jednak największy konkurs piw w Polsce – „Konsumencki Konkurs Piw Krasnystaw 2020” odbył się bez zmian. Do konkursu zgłoszono 322 piwa z 34 browarów z Polski, Czech i Niemiec i przeprowadzono go w 15 kategoriach.

Browar Staropolski zdobył wór medali na prestiżowych "Chmielakach Krasnostawskich"

Medale „Chmielaków Krasnostawskich 2020” Browar Staropolski zdobył za:

  • złoty medal w kategorii „Piwa smakowe i aromatyzowane” za Bestbir Męski Rum

  • srebrny medal w kategorii „Piwa ciemne w stylu Porter Bałtycki o ekstrakcie powyżej 18° Plato” za
    Porter Bałtycki

  • srebrny medal w kategorii „Piwa jasne w stylu Mild Lager o ekstrakcie do 11° Plato” za Pomorskie Premium

  • brązowy medal w kategorii „Piwa jasne w stylu Mild Lager o ekstrakcie do 11° Plato” za Kultowe Jasne

  • brązowy medal w kategorii „Piwa w stylu Koźlak o ekstrakcie powyżej 16° Plato” za Staropolskie Koźlak,

  • brązowy medal w kategorii "Piwa ciemne o ekstrakcie do 18° Plato” za Joe Hop’s Whisky Stout

  • brązowy medal w kategorii „Napoje na bazie piwa typu Radler/Shandy o zawartości alkoholu do 4,5% obj." za Radler Kiwi
  • brązowy medal w kategorii „Piwa smakowe i aromatyzowane” za Just Irish Coffe

W browarze podkreślają, że technologia jaką stosują przy produkcji piwa jest nieomal taka sama jak 100 lat temu.
- Otwarte kadzie fermentacyjne powodują, że drożdże pracują bez stresu, dzięki czemu powstaje piwo o pełnym smaku i z zawartością czystszych oraz mniej szkodliwych alkoholi. Po około 14 dniach fermentacji piwo leżakuje przez minimum 24 dni w tankach leżakowych, w piwnicach browaru, kiedy to następuje dojrzewanie piwa. Jako Browar możemy poszczycić się wysokiej jakości, bogatym asortymentem piw. W naszym portfolio znajdziemy takie marki, jak: Staropolskie, PRL, Bestbir, Kultowe, Joe Hop’s, Profanacja, czy Bionus - informuje Dagmara Ignaczak-Janek, starszy specjalista ds. marketingu Browwaru Staropolskiego - Cały czas rozszerzamy asortyment produktowy, obserwując przy okazji zmieniające się trendy i zapotrzebowanie rynkowe. I tak, bazując na nowych potrzebach rynku stworzyliśmy serię piw bezglutenowych Kultowe, czy piwo z certyfikatem żywności ekologicznej Bionus. Niezwykłą popularnością cieszą się piwa z dodatkiem syropów owocowych Bestbir. Jako pierwszy browar w Polsce wprowadziliśmy stare, tradycyjne butelki z zamknięciem pałąkowym tzw. krachlą, które podkreślają tradycyjny charakter naszych piw.

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Strefa Biznesu: Dlaczego chleb podrożał? Ile zapłacimy za bochenek?

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na zdunskawola.naszemiasto.pl Nasze Miasto