Podczas dnia otwartego w Zespole Szkół Rolnicze Centrum Kształcenia Ustawicznego w Wojsławicach goście oglądali pokazy samoobrony i musztry, a także uczestniczyli w pokazach gastronomicznych, barmański i carvingu.
Zwiedzający szkołę mieli też okazję skosztowania potraw duńskich i hiszpańskich, z którymi uczniowie technikum w Wojsławicach zetknęli się podczas staży w Danii i Hiszpanii, które realizowali w ramach projektu POWER „Europejskie inspiracje – szansą na rozwój w branży żywnościowej”.
Przygotowano także warsztaty tematyczne „Nowe technologie pracy w polu” oraz „Czym rolnik pracuje w polu w XXI wieku”.
Atrakcja było zwiedzanie Szkolnego Muzeum Regionalnego w Wojsławicach Kandydaci mogli też zwiedzić szkołę i teren wokół, jak również zapoznać się z ofertą edukacyjną szkoły na rok szkolny 2019/2020.
ZSRCKU w Wojsławicach proponuje uczniom następujące kierunki kształcenia:
TECHNIKUM w zawodach:
· technik rolnik
· technik mechanizacji rolnictwa i agrotroniki
· technik żywienia i usług gastronomicznych
· technik technologii żywności
SZKOŁA BRANŻOWA w zawodach:
· rolnik
· mechanik-operator pojazdów i maszyn rolniczych
· kucharz
· cukiernik
LICEUM OGÓLNOKSZTAŁCĄCE o charakterze mundurowym
Ze względu na duże zainteresowanie uczniów i rodziców szkoła zaplanowała kolejny Dzień Otwarty 13 czerwca 2019 r. w godzinach 9 -15.
9 ulubionych miejsc kleszczy w ciele
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?