Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
1 z 11
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Homara odmrażamy. Przekrawamy go od ogona po same szczypce,...
fot. Natalia Ptak

Homar, ośmiornica i rekin na twoim stole. To wcale nie jest trudne[FOTO, PRZEPISY]

Homara odmrażamy. Przekrawamy go od ogona po same szczypce, dokładnie czyścimy. Następnie układamy w sporym naczyniu żaroodpornym. W rondelku rozpuszczamy masło, wrzucamy posiekany drobno czosnek, posiekaną natkę pietruszko, odrobinę soli i pieprzu. Gdy masło się rozpuści, całość mieszamy. Następnie delikatnie nacinamy szczypce homara. Wlewamy do środka małą łyżeczką rozpuszczone masło. Na koniec polewamy mięso homara masełkiem z dodatkami. Przykrywamy naczynie folią aluminiową. Pieczemy około 20 minut w temp. 200 stopni.

Zobacz również

Ukradli puszkę z datkami na schronisko dla zwierząt

NOWE
Ukradli puszkę z datkami na schronisko dla zwierząt

Hity filmowe na Wielkanoc 2024. Odgadniesz po jednym kadrze? - QUIZ

NOWE
Hity filmowe na Wielkanoc 2024. Odgadniesz po jednym kadrze? - QUIZ

Polecamy

Kacper Rochowski z II LO w Radomsku w etapie centralnym Olimpiady Przedsiębiorczości

Kacper Rochowski z II LO w Radomsku w etapie centralnym Olimpiady Przedsiębiorczości

Współautorka „ Pałaców i dworów ziemi sieradzkiej” z wizytą u burmistrza Błaszek FOTO

Współautorka „ Pałaców i dworów ziemi sieradzkiej” z wizytą u burmistrza Błaszek FOTO

W gminie Błaszki powstanie 28 działek pod zabudowę mieszkaniową

W gminie Błaszki powstanie 28 działek pod zabudowę mieszkaniową