7 z 11
Poprzednie
Następne
Homar, ośmiornica i rekin na twoim stole. To wcale nie jest trudne[FOTO, PRZEPISY]
Steki rozmrażamy. Wysuszamy je ręcznikiem kuchennym i z obu stron panierujemy w mące.Na oliwie należy zeszklić 2 posiekane cebule i 8 ząbków czosnku. Następnie podsmażamy na cebulce i czosnku steki. Dodajemy świeżą kolendrę, 100 ml wina, najlepiej białego i chwilę dusimy. Następnie wyciągamy steki i kolendrę na talerzyk. W garnuszku mieszamy 2 żółtka, 1 łyżeczkę mąki ziemniaczanej z odrobiną zimnej wody. Zawiesinę wlewamy do cebulki, dodajemy 3 łyżki octu winnego i mieszamy. Dodajemy steki, zagotowujemy. Podajemy z ziemniaczkami, najlepiej pieczonymi na masełku lub świeżym pieczywem.