MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
7 z 11
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Steki rozmrażamy. Wysuszamy je ręcznikiem kuchennym i z obu...
fot. Natalia Ptak

Homar, ośmiornica i rekin na twoim stole. To wcale nie jest trudne[FOTO, PRZEPISY]

Steki rozmrażamy. Wysuszamy je ręcznikiem kuchennym i z obu stron panierujemy w mące.Na oliwie należy zeszklić 2 posiekane cebule i 8 ząbków czosnku. Następnie podsmażamy na cebulce i czosnku steki. Dodajemy świeżą kolendrę, 100 ml wina, najlepiej białego i chwilę dusimy. Następnie wyciągamy steki i kolendrę na talerzyk. W garnuszku mieszamy 2 żółtka, 1 łyżeczkę mąki ziemniaczanej z odrobiną zimnej wody. Zawiesinę wlewamy do cebulki, dodajemy 3 łyżki octu winnego i mieszamy. Dodajemy steki, zagotowujemy. Podajemy z ziemniaczkami, najlepiej pieczonymi na masełku lub świeżym pieczywem.

Zobacz również

Betcris IV liga: Zwycięstwa Sokoła Aleksandrów i Widzewa II Łódź

Betcris IV liga: Zwycięstwa Sokoła Aleksandrów i Widzewa II Łódź

Tak wyglądały zakupy w Domu Handlowym Stokłosa w Pile

Tak wyglądały zakupy w Domu Handlowym Stokłosa w Pile

Polecamy

Pędziła 100 km/h po pijanemu przez teren zabudowany

Pędziła 100 km/h po pijanemu przez teren zabudowany

Kolor stolca, który może wskazywać na raka jelita grubego. Czy to ciebie dotyczy?

Kolor stolca, który może wskazywać na raka jelita grubego. Czy to ciebie dotyczy?

Łęczyccy policjanci zatrzymali dwóch poszukiwanych do odbycia kary

Łęczyccy policjanci zatrzymali dwóch poszukiwanych do odbycia kary