MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
6 z 13
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Marynata: połącz 1/2 szkl. oliwy z oliwek z 1/4 szklanki...
fot. RitaE/pixabay.com

Jaka marynata do mięsa na grilla, a jaka do warzyw? Sprawdź przepisy na marynaty do karkówki, kurczaka, żeberek, ryby, tofu i grzybów

Marynata do wieprzowiny

Marynata: połącz 1/2 szkl. oliwy z oliwek z 1/4 szklanki soku jabłkowego 100 proc., 2 łyżkami miodu, sokiem z 1 limonki i 1 łyżeczką suszonego oregano.

Alternatywnie:
Sucha mieszanka do nacierania: wymieszaj 2 łyżki brązowego cukru ze sproszkowanymi przyprawami – 1 łyżką odtłuszczonego kakao, 1/2 łyżki papryki chili, 1 łyżeczką soli, 1/2 łyżeczki czosnku i 1/4 łyżeczki cynamonu.

Zobacz również

Znicze pod tablicą pamiątkową w rocznicę bitwy AK z Niemcami pod Wolą Życińską. FOTO

NOWE
Znicze pod tablicą pamiątkową w rocznicę bitwy AK z Niemcami pod Wolą Życińską. FOTO

„Muzyczna zabawa z kolorami” na Dzień Dziecka w Siemianowicach Śląskich odwołana

„Muzyczna zabawa z kolorami” na Dzień Dziecka w Siemianowicach Śląskich odwołana

Polecamy

Dip czosnkowy z fetą. Pyszny dodatek do warzyw i mięs. Zrobisz raz i przepadniesz

HIT DNIA
Dip czosnkowy z fetą. Pyszny dodatek do warzyw i mięs. Zrobisz raz i przepadniesz

Domowe lody na patyku. Hit nie tylko z okazji Dnia Dziecka

Domowe lody na patyku. Hit nie tylko z okazji Dnia Dziecka

Pech polskich drwali w Mediolanie. Zadecydował... mały palec

Pech polskich drwali w Mediolanie. Zadecydował... mały palec