IV Międzypowiatowy Konkurs Kulinarny "Potrawa Wigilijna i Bożonarodzeniowa" organizowany w Zespole Szkół Rolnicze Centrum Kształcenia Ustawicznego zgromadził uczniów szkół gastronomicznych z Sieradza, Wielunia, Zduńskiej Woli, Piotrkowa Trybunalskiego, Sędziejowic i Wojsławic.
Jury w składzie Carlos Gonzalez- Tejera, Jarosław Maliszewski i Anna Kołodziej przyznało:
I miejsce:
Ewelina Kubiak, Patryk Kolęda z Zespołu Szkół Rolnicze Centrum Kształcenia Ustawicznego w Wojsławicach za Polędwiczki wieprzowe w sosie słodko-kwaśnym z puree ziemniaczano-dyniowym.
II miejsce:
Marlena Wróblewska, Paulina Wypychowska Zespołu Szkół Rolnicze Centrum Kształcenia Ustawicznego w Wojsławicach za pierś z kaczki marynowaną w winie.
III miejsce:
Witold Kozłowski, Kamil Kozieł z Zespołu Szkół Rolniczych im. W. Grabskiego w Sędziejowicach za zupę śledziową.
ZOBACZ TAKŻE: Konkurs w Wojsławicach
Strefa Biznesu: Rolnicy zapowiadają kolejne protesty, w nowej formie
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?