MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
3 z 9
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Ze względu na ryzyko zjedzenia zbyt dużej dla swojego...
fot. bschonewille/123RF

Kto nie powinien jeść ostrych potraw? Mogą wywoływać zgagę i podrażniać jelita. Osoby, z tymi chorobami mogą źle się czuć po zjedzeniu chili

Zespół jelita drażliwego i inne choroby jelit

Ze względu na ryzyko zjedzenia zbyt dużej dla swojego organizmu dawki kapsaicyny zawartej w przyprawach i sosach na bazie ostrej papryczki, osoby cierpiące na zespół jelita drażliwego (IBS), chorobę zapalną jelit (IBD) oraz wrzodziejące zapalenie jelita grubego i chorobę Leśniowskiego-Crohna, powinny unikać mocno doprawionych dań. W ich przypadku podrażnienie błony śluzowej może prowadzić do wystąpienia ostrej biegunki i zaostrzenia objawów choroby.

Zobacz również

Akcja "Badamy nie tylko mamy" nad skierniewickim zalewem Zadębie

Akcja "Badamy nie tylko mamy" nad skierniewickim zalewem Zadębie

To już koniec! Ostatni etap przebudowy podwórka Gienka i Andrzeja za nami

To już koniec! Ostatni etap przebudowy podwórka Gienka i Andrzeja za nami

Polecamy

Dieta na krew. Potrzebujesz nie tylko żelaza!

HIT DNIA
Dieta na krew. Potrzebujesz nie tylko żelaza!

Najlepszy kompot na zimę. Z przepisu babci zachowuje piękny kolor i nie pleśnieje

Najlepszy kompot na zimę. Z przepisu babci zachowuje piękny kolor i nie pleśnieje

Takiego deseru jeszcze nie jedliście. Zrób gofry z popularnym owocem

Takiego deseru jeszcze nie jedliście. Zrób gofry z popularnym owocem