Nasze panie serwowały gościom Smaków Ziemi Łódzkiej tradycyjne potrawy przyrządzanych wg znanych od pokoleń receptur. Bardzo dobrze zaprezentowały się gospodynie z Woli Zaleskiej (gm. Zadzim), którym za wędzoną nóżkę z Woli przyznano drugie miejsce. Lepsze od nich okazały się tylko panie z KGW w Moglinie Małym (gm. Dobroń) z kurczakiem faszerowanym na słodko z borówką leśną.
Na Rynku Manufaktury można było spotkać serwujące smakołyki gospodynie z powiatów łaskiego, pajęczańskiego, poddębickiego, sieradzkiego, wieluńskiego, wieruszowskiego i zduńskowolskiego zrzeszone m.in. w kołach gospodyń wiejskich, stowarzyszeniach kobiet, stowarzyszeniach rozwoju wsi i lokalnych grupach działania.
O naszych gospodyniach na Smakach Ziemi Łódzkiej czytaj też w środowym "Nad Wartą".
Jak głosujemy w II turze wyborów samorządowych
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?