Spotkanie w szkole zorganizowane zostało we współpracy z Krajowym Ośrodkiem Wsparcia Rolniczego. Prowadzone było przez dietetyków. Dla uczniów była to okazja, by w interesujący sposób dowiedzieć się m.in. na czym polega produkcja ekologicznej żywności. Omówione zostały właściwości owoców i warzyw z podziałem na ich kolor np. czerwony, zielony. Po krótkiej prezentacji przygotowano zajęcia praktyczne. Uczniowie samodzielnie szukali ciekawych rozwiązań na połączenie różnego rodzaju produktów zgodnie z zasadami zdrowego żywienia. Były zagadki, zabawy plastyczne.
9 ulubionych miejsc kleszczy w ciele
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?