Ostatki zorganizazowano we wtorek, 25 lutego . w ramach ogólnopolskiej inicjatywy „OHP dla środowiska lokalnego”.
Imprezie patronowała Piekarnia Grejdi, która przekazała produkty na ostatkowe ciasteczka. Przewodnicząca Rady Młodzieży Hufca Pracy Emilia Brzezińska odbywająca praktyki w tej piekarni wcieliła się w rolę szefowej kuchni . Uczestnicy spotkania ostatkowego: Patrycja Matusiak z ZSAZ ZDZ w Zduńskiej Woli, Aleksandra Grzanka i Izabela Gąsiorowska z ZSP Nr 1 w Łasku, wraz z podopieczni WTZ wykazali się dużą kreatywnością w tworzeniu różnorodnych kształtów swoich ciasteczek. Podczas wałkowania, wycinania i formowania wypieków było dużo zabawy i radości. Wspólne pieczenie pozwala rozładować napięcie, poprawia koncentrację i doskonali zdolności manualne. Dla podopiecznych WTZ wspaniałym przeżyciem jest współuczestniczenie w kulinarnych przygotowaniach, atmosfera oczekiwania, a następnie próbowanie gotowego smakołyku Wspólne pieczenie to świetna okazja, by nauczyć wielu prostych czynności w kuchni, a także umacniać więzi czy budować nowe relacje. Wyrabianie i formowanie ciasta pozwala doskonalić zdolności manualne, a samo piecznie to także nauka organizacji i planowania poszczególnych czynności.
Upieczone ciasteczka zostały rozdane pozostałym podopiecznym i pracownikom WTZ.
Uwaga na Instagram - nowe oszustwo
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?