Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
3 z 23
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
PAPRYKA NADZIEWANA MIĘSEM I RYŻEM...
fot. Agnieszka Olejniczak

Proste i smaczne na obiad. Sprawdzone przepisy krok po kroku

10 prostych i smacznych potraw. Na pewno potrafisz to ugotować! Sprawdzone przepisy

PAPRYKA NADZIEWANA MIĘSEM I RYŻEM
przygotowanie
Ryż ugotuj, wymieszaj z mielonym mięsem i pokrojoną w kostkę cebulą. Dopraw sola i pieprzem.
Zetnij wierzch z ogonkiem z papryki i usuń nasiona. Paprykę faszeruj mięsem z ryżem, a następnie przykryj ściętym wierzchem. Układaj papryki w naczyniu żaroodpornym, wlej bulion. Naczynie wstaw do piekarnika, ustaw temperaturę na 150 – 170 stopni C i zapiekaj około godziny. Papryka powinna zmięknąć. Jeśli nakłuta widelcem jest nadal twarda, zapiekaj jeszcze 20 - 30 minut.

Zobacz również

Biedny Christiano Ronaldo. Dostanie od byłego klubu zaległych 10 "baniek"

Biedny Christiano Ronaldo. Dostanie od byłego klubu zaległych 10 "baniek"

Zawodnicy SHIRO Kyokushin Klub Karate na podium w Pucharze Świata [FOTO]

Zawodnicy SHIRO Kyokushin Klub Karate na podium w Pucharze Świata [FOTO]

Polecamy

Zagadka monet z Fontanny di Trevi: Gdzie trafiają po wyłowieniu?

Zagadka monet z Fontanny di Trevi: Gdzie trafiają po wyłowieniu?

Tajniki sukcesu w nauce - jak przygotować się do egzaminów

Tajniki sukcesu w nauce - jak przygotować się do egzaminów

Przegląd marca w Zduńskiej Woli, Przegląd prasy ze Zduńskiej Woli w marcu

Przegląd marca w Zduńskiej Woli, Przegląd prasy ze Zduńskiej Woli w marcu