Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Targi Naturalnej Żywności Natura Food: Swojska kiełbasa i wędzona sielawa

(jed)
W czasie targów królują kiełbasy, szynki, balerony produkowane według tradycyjnych receptur, bez konserwantów i polepszaczy smaku.
W czasie targów królują kiełbasy, szynki, balerony produkowane według tradycyjnych receptur, bez konserwantów i polepszaczy smaku. fot. Janusz Kubik
Główną atrakcją Targów Naturalnej Żywności Natura Food jest to, że na stoiskach piętrzą się nieprzebrane ilości swojskich kiełbas, szynek, wędzonych boczków i baleronów, ryb (w tym smacznej sielawy), a także oscypków, serów z Korycina, polskich twarogów, chlebów, bułek i regionalnych ciast. Na dodatek można je popić domowymi nalewkami, polskimi winami, piwami regionalnymi lub bezalkoholowym podpiwkiem czy kwasem chlebowym.

Już za tydzień w hali Expo przy ul. Stefanowskiego mieszać się będą smaki i aromaty produktów przygotowywanych według tradycyjnych receptur i w ekologicznym stylu. Imprezę uzupełnią pokazy gotowania, prezentacje naczyń i akcesoriów kuchennych. Będzie także konkurs produktów tradycyjnych "Tygiel smaków". Zakwalifikowano do niego 32 produkty z regionu łódzkiego, a wśród nich m.in. ptifurki, kotleciki z sadzawki, kiełbasę felinowską czy banię na mleku z zacierkami. Początek Targów Natura Food w piątek o godz. 10.

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Jak postępować, aby chronić się przed bólami pleców

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na zdunskawola.naszemiasto.pl Nasze Miasto