Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
4 z 12
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Pomidory nie należą do często grillowanych warzyw, ponieważ...
fot. Hulki Okan Tabak/unsplash.com

Te warzywa na grilla są najsmaczniejsze! Sprawdź, które wybrać i ile minut piec je na ruszcie. Zobacz sposoby na pyszne grillowane warzywa

Pomidory

Pomidory nie należą do często grillowanych warzyw, ponieważ niektóre odmiany i zbyt dojrzałe okazy łatwo rozpadają się na ruszcie. Dlatego do pieczenia warto wybrać mniejsze i bardziej jędrne okazy, najlepiej pomidorów gruntowych. W zależności o konsystencji miąższu na ruszcie można położyć połówki skórą do dołu albo pomidorki cherry wraz z gałązką, koniecznie ponakłuwane. Najbezpieczniej jednak umieścić je na tacce, by nie „uciekła” ich zawartość. Czas pieczenia to zwykle 4-6 minut.

Zobacz również

Bytomianie świętowali Dzień Flagi. Na bytomskim rynku ułożyli "770" z biało-czerwonej

Bytomianie świętowali Dzień Flagi. Na bytomskim rynku ułożyli "770" z biało-czerwonej

Wielkie otwarcie sezonu na Przystani Muzeum. Wcześniej barwny pochód flisacki

Wielkie otwarcie sezonu na Przystani Muzeum. Wcześniej barwny pochód flisacki

Polecamy

Biedronka obniży ceny, aby sprzedać więcej. Spółka mówi też o wojnie z Lidlem

Biedronka obniży ceny, aby sprzedać więcej. Spółka mówi też o wojnie z Lidlem

Przegląd marca w Zduńskiej Woli, Przegląd prasy ze Zduńskiej Woli w marcu

Przegląd marca w Zduńskiej Woli, Przegląd prasy ze Zduńskiej Woli w marcu

Przegląd tygodnia od 15.03 w Zduńskiej WoliTygodniowy przegląd prasy w Zduńskiej Woli, (15.03-21.03.2020)

Przegląd tygodnia od 15.03 w Zduńskiej WoliTygodniowy przegląd prasy w Zduńskiej Woli, (15.03-21.03.2020)