MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
6 z 11
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Tak oliwa po wyciśnięciu nie podlega dalszej obróbce....
fot. tycoon751/123RF

Jak wybrać najlepszą oliwę z oliwek? Co znaczy oliwa extra virgin, a czym jest oliwa light? Sprawdź, które rodzaje oliwy są najzdrowsze

Oliwa nierafinowana

Tak oliwa po wyciśnięciu nie podlega dalszej obróbce. Dlatego rozkłada się w niższej temperaturze niż rafinowana i może też szybciej się psuć, tj. jełczeć, gdy zachodzi proces utleniania wielonienasyconych kwasów tłuszczowych. Tylko bez oczyszczania zapewnia jednak korzyści zdrowotne.

Zobacz również

Mubi Dub it wystartował! W Targach Kielce ruszył festiwal dla fanów motoryzacji

NOWE
Mubi Dub it wystartował! W Targach Kielce ruszył festiwal dla fanów motoryzacji

Przed nami przedostatni mecz siatkarzy w Lublanie. Polacy zmierzą się z Serbią

NOWE
Przed nami przedostatni mecz siatkarzy w Lublanie. Polacy zmierzą się z Serbią

Polecamy

Nagradzanie za wyniki to klucz do sukcesu czy porażki?

Nagradzanie za wyniki to klucz do sukcesu czy porażki?

Apetyczna sałatka na lato. Najważniejszy w niej jest ugotowany bób

Apetyczna sałatka na lato. Najważniejszy w niej jest ugotowany bób

Taką konfiturę smażyły nasze babcie. Jest gęsta, słodka i pyszna. Niebo w gębie!

Taką konfiturę smażyły nasze babcie. Jest gęsta, słodka i pyszna. Niebo w gębie!