Zajęcia odbyły się restauracji „Bianca”. Właścicielka lokalu Anna Kubiak zaproponowała swoim gościom przygotowanie pizzy.
– To chyba jest dla nich dość interesujące i pasjonujące – śmieje się restauratorka.
Dzieci miały okazję obejrzeć zaplecze i zapoznać się z profesjonalnym kuchennym sprzętem. Samodzielnie przygotowały drożdżowe ciasto na pizzę. Wielu uczestników przyznało, że danie to robi w domu z rodzicami. Także dla 13-letniego Natana Kubali nie był to pierwszy kontakt z gotowaniem.
– Najlepiej wychodzi mi jajecznica – zdradza chłopak. – Podaję ją ze smażoną cebulką i kiełbasą lub boczkiem.
Jak postępować, aby chronić się przed bólami pleców
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?