W Konkursie Kulinarnym podczas 14. Festiwalu Sztuk Różnych w Aleksandrowie Łódzkim wystartowało w niedzielę 11 kół z województwa łódzkiego. Nasz region reprezentowały mieszkanki sołectwa Czechy. Ugościły jury zupą czerniną
z domowym makaronem, kaczką po „czechowsku” w sosie śliwkowym oraz domowym sernikiem.
Urszula Sakiewa, przewodnicząca koła podkreśla, iż nie tylko smak potraw ale i sposób ich podania przyczynił się do sukcesu. Duże znaczenie ma cały wystrój stoiska, a członkowie Koła inwestują środki w sprzęt ekspozycyjny i kulinarny. Mają swoje stroje, które rozpoznawalne są już w regionie.
Precz z Zielonym Ładem! - protest rolników w Warszawie
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?