Te smakołyki przygotowali uczniowie Zespołu Szkół w Zduńskiej Woli Karsznicach
Chyba nie ma dla nich ograniczeń dotyczących kulinarnej wyobraźni. Uczniowie technikum żywienia i usług gastronomicznych Zespołu Szkół w Karsznicach od lat pokazują na co ich stać. Nie inaczej jest w tym roku. Przekonać się o tym można oglądając zdjęcia potraw, jakie powstały podczas zajęć praktycznych.
Rosną nam w Karsznicach mistrzowie kuchni. Brawo! - chwali swoich uczniów Agnieszka Jaśkiewicz, dyrektor ZS na szkolnym fanpagu. - Oczy same już, pałaszują te cuda, a żołądek wola: daj daj....
Trudno się dziwić takiej opinii, bo patrząc na te dania, faktycznie zaczyna się przełykać ślinę. Na dużą uwagę zasługują uczniowie pierwszej klasy, dla których te kulinarne dzieła często są publicznym debiutem. Szkolne zajęcia umożliwiły im pokazanie swojego talentu całemu światu. Jest co podziwiać i czym się zachwycać. Młodsi i starci adepci kulinarnej sztuki przygotowali różne dania. Wśród nich są dania pomysłowe wegetariańskie przysmaki, niezwykłe słodkości. Uczniowie pokazują także, że zwyczajne ziemniaki mogą stanowić interesująca inspirację w kuchni. Nie bez znaczenia pozostaje tu również estetyczny wygląd prezentowanych dań.
Interesująca oferta edukacyjna Zespołu Szkół w Zduńskiej Woli Karsznicach
Zespołu Szkół im. Kazimierza Kałużewskiego w Zduńskiej Woli Karsznicach ma interesującą ofertę edukacyjną dla absolwentów szkół podstawowych. W skład placówki wchodzą szkoły, w których wykształcą się:
- technik hotelarstwa
- technik żywienia i usług gastronomicznych
- technik transportu kolejowego
- III Liceum Ogólnokształcące - klasa wojskowa.
Strefa Biznesu: Uwaga na chińskie platformy zakupowe
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?